APK

De APK is een periodieke keuring waarbij een auto op een vastgesteld aantal punten wordt gecontroleerd, zodat uw auto veilig de weg op kan. Dat maakt de APK een belangrijke keuring.

Wij keuren grondig en onafhankelijk, u bent niet tot enige vorm van reparatie verplicht. De beoordeling van uw auto geschied volgens de wettelijke eisen die door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zijn opgesteld. Na reparatie heeft u bij ons recht op een gratis herkeuring binnen 2 weken. U betaald uw keuring en afmeldkosten bij ons dus maar één keer!

Keuren zonder afspraak is bij ons heel gewoon. Onze keurmeesters zijn fulltime auto’s aan het keuren. Het voordeel van een afspraak maken is natuurlijk dat u niet hoeft te wachten. De keuze is aan u. Meekijken bij de keuring is bij ons heel normaal. Ook kunt u een kopje koffie nuttigen in de koffiecorner.

Bij de meeste APK bedrijven is het regel dat u uw auto in de morgen brengt. Bij ons brengt u uw auto en wanneer het u uitkomt en wacht u (afhankelijk van de drukte) tot wij klaar zijn met keuren.

De frequentie van de keuring is wettelijk bepaald. Wanneer uw auto gekeurd moet worden vindt u op het keuringsrapport of is na te kijken op de website van het RDW. Uw auto moet uiterlijk op die datum goedgekeurd zijn, anders kunt u een boete krijgen.

Nieuwe benzineauto’s hoeven pas na vier jaar voor de eerste keer gekeurd te worden. Vervolgens twee maal om de twee jaar. Daarna moet hij elk jaar gekeurd worden.

Nieuwe auto’s op diesel of LPG moeten na drie jaar voor het eerste gekeurd worden. Na deze eerste keuring moet de auto elk jaar gekeurd worden.

Tijdens de APK wordt er onder andere gekeken naar:

  • Voertuiggegevens (zoals: registratie kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer, etc.)
  • Veiligheid (zoals: remmen, stuurinrichting, wielen/banden, verlichting, etc.)
  • Milieu (zoals: uitstoot gassen, etc.)

Meer informatie over de APK of wanneer uw auto gekeurd moet worden, kan u terug vinden op www.apk.nl

Voor een afspraak of vraag over de APK, neem contact met ons op.

APKBlok1

APKBlok2

 

Back to Top